Permanente Laserontharing

De laser zendt een coherent licht uit dat zeer krachtig en monochromatisch is, wat betekent één enkele golflengte.

De laserstraal wordt geabsorbeerd door zwarte of bruine kleuren, wat betekent dat alleen donker haar kan worden behandeld. Momenteel kan geen enkele machine blond of grijs haar verwijderen!

Alle delen van het lichaam kunnen worden behandeld.

Haargroeicycli en Sessies

Niet alle haren groeien tegelijkertijd en u ziet slechts een deel van uw haar. Het andere deel is in een rustfase die meerdere maanden kan duren. De sessie is alleen effectief op haren in de groeifase (anageen) en om het haar in een gebied uit te putten, moet het meerdere keren worden behandeld over een periode van 12 tot 18 maanden. 6 tot 8 (of zelfs 10) sessies kunnen nodig zijn om 95% van het haar te vernietigen. Aangezien de haarbol het doelwit is van onze behandeling, is waxen of epileren verboden tijdens de behandeling. De huid moet echter glad geschoren zijn, dat wil zeggen geschoren met een scheermesje (of ontharingscrème) 1 tot 2 dagen voor elke sessie. Na elke sessie wordt het aanbevolen om een vochtinbrengende of ontstekingsremmende crème zoals Flammazine© of Biafine© te gebruiken.

Schema

Het hangt af van de haargroei, het behandelde gebied en de beginnende beharing. Typisch schema:

  • 4 weken tussen de eerste en tweede sessie;
  • 4 tot 6 weken tussen de tweede en derde sessie;
  • 6 tot 8 weken tussen de andere sessies.

Veelgestelde Vragen

Wat is een laser?

Het woord L.A.S.E.R. is een acroniem dat staat voor: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. De laser is dus een licht: het heeft slechts één kleur en wordt gedefinieerd door zijn golflengte. Het laserlicht gaat door de epidermis en dermis op zoek naar zijn specifieke doelwit, namelijk de melanine in het haar (kleur); wanneer het doelwit is bereikt, absorbeert het dit licht, dat wordt omgezet in warmte: het is dit thermische effect dat het haar vernietigt. Om het haar en met name de wortel (bol) te vernietigen, is het noodzakelijk om te handelen tijdens de groeifase (anageen) van het haar wanneer de haarschacht nog in de wortel is ingekapseld en de melanineconcentratie het dichtst is. Niet alle haren in een bepaald gebied zijn tegelijkertijd in hun groeifase, dus de vernietiging van alle haren vereist meerdere sessies.

De laser is een medisch apparaat dat wordt aangepast aan het huidtype en de haarkleur van elke patiënt. De laser zendt een fijn licht uit waarvan de golflengte is gericht op melanine, een van de componenten van het haar. Dit licht gaat door de huid beschermd door een koelsysteem om de follikel te bereiken en zo het vermogen om haar te produceren te veranderen. Uw huid wordt gerespecteerd. De gebruikte laser wordt “Alexandrite” genoemd.

Wat zijn de voordelen van laserontharing?

Na de hoofdbehandeling is er meer dan 90% niet-teruggroei op het hele lichaam, wat een echt comfort in het leven vertegenwoordigt; bepaalde gebieden zoals de oksels of bikinilijn kunnen vaak 100% niet-teruggroei van bestaand haar vertonen. Bovendien is het resterende haar altijd lichter en fijner. Alle delen van het gezicht en lichaam kunnen worden behandeld, zowel voor vrouwen als mannen.

Laserontharing is een uitstekende therapie voor ingegroeide haren of gevallen van hypertrichose.

Hoeveel sessies zijn er nodig? Hoe vaak?

Elke persoon heeft een uniek haarkapitaal, daarom varieert het aantal sessies van persoon tot persoon. Gemiddeld zijn er 6 tot 10 sessies op de meeste gebieden, behalve het gezicht, dat er meer kan vereisen! Het interval tussen twee ontharingssessies varieert ook afhankelijk van de persoon en de gebieden. Het is ongeveer 4 weken tussen de eerste en tweede sessie, 4 tot 6 weken tussen de tweede en derde sessie, en 6 tot 8 weken tussen de andere sessies.

Zijn er contra-indicaties?

Zwangerschap, zonnebaden en behandelingen bij kinderen zijn de enige absolute contra-indicaties. Donkere huid en fotosensibiliserende behandelingen vereisen behandeling voorzorgsmaatregelen. Wat betreft gebleekt of wit haar, de laser kan ze helemaal niet elimineren. Contra-indicaties zijn relatief in geval van verwondingen, infecties, ontstekingen, en fotosensibiliserende medicijnen.

In ieder geval:

De huid moet tijdens elke laserbehandeling volledig wit zijn. Concreet betekent dit dat de huid NIET MAG WORDEN BLOOTGESTELD aan de ZON of BRUININGSBEDDEN gedurende ten minste 12 weken voor en 4 weken na elke behandeling. Wandelen, fietsen en tuinieren worden ook beschouwd als blootstelling aan de zon. De huid moet altijd worden beschermd met een totale zonnebrandcrème (SPF 50+).

Wat zijn de effecten na de behandeling?

Onmiddellijk na de sessie is de huid min of meer rood, en kan er een kleine, volkomen normale zwelling verschijnen aan de basis van elk haar. Deze reacties zijn het bewijs van effectieve ontharing; ze duren slechts enkele uren en worden verlicht door de regelmatige toepassing van een vette substantie zoals Flammazine of Biafine.

Laserontharing gaat onopgemerkt, zelfs in het gezicht, omdat direct make-up is toegestaan. Op donkere huid kan soms een verandering in pigmentatie optreden, maar dit is tijdelijk en verdwijnt bij de eerste blootstelling aan de zon.

Is het gevaarlijk?

Een laser kan nooit kanker veroorzaken, maar het is noodzakelijk om naevi en andere “bruine vlekken” te vermijden tijdens de laserbehandeling. Elke medische laser heeft een specifieke functie en het belangrijkste risico bij het gebruik ervan is huidverbranding. Een goed afgestelde laser brandt de huid niet terwijl hij effectief is. Het is de competentie en ervaring van de behandelende ARTS die de kwaliteit van laserontharing bepaalt.

Is het pijnlijk?

De behandeling omvat een reeks pulsen die gepaard gaan met een tintelend en licht branderig gevoel. De sensatie van de behandeling kan worden vergeleken met die van een reeks klappen met een elastiekje. De meeste patiënten verdragen deze behandeling zonder anesthesie. Patiënten die dat wensen, kunnen profiteren van een topische anesthesie met een crème. In de minuten na de behandeling wordt de huid van het behandelde gebied roze, en kunnen patiënten het gevoel hebben dat ze een zonnebrand hebben, maar dit gevoel verdwijnt snel.

Wat is het verschil tussen laserontharing en andere ontharingsmethoden?

Laserontharing maakt het mogelijk om snel een groot gebied te behandelen, produceert langer durende ontharing en verandert geleidelijk de haargroei.

Wie kan laserontharing ondergaan?

Iedereen die voldoet aan de bovenstaande voorwaarden en zich wil ontdoen van traditionele ontharing of ontsierende haren wil verwijderen. Zowel mannen als vrouwen hebben toegang tot deze behandeling. Naast de tijd en het geld dat wordt bespaard met laserontharing, biedt het een passende oplossing voor ingegroeide haren, die vaak voorkomen in de bikinilijn bij vrouwen en de baardstreek bij mannen.

Is het een dure behandeling?

Het hangt af van het aantal te behandelen gebieden. Maar het moet worden gezien als een investering.

Contra-indicaties:

  • Absoluut: kinderen, zwangerschap, zonnebaden;
  • Relatief: verwondingen, infecties, ontstekingen, fotosensibiliserende medicijnen.

Cosmetische behandelingen worden niet vergoed door de sociale zekerheid.

De huid moet tijdens elke laserbehandeling volledig wit zijn. Concreet betekent dit dat de huid NIET mag worden blootgesteld aan de zon of UV (zonnebanken, solarium, enz.) gedurende ten minste 12 weken voor en 4 weken na elke behandeling. Wandelen, fietsen of sporten en tuinieren worden ook beschouwd als blootstelling aan de zon!! De huid moet altijd worden beschermd met totale zonnebrandcrème (SPF 50+).

Als u zich ondanks deze instructies gebruind bij de consultatie presenteert, zal dit ons verhinderen de behandeling uit te voeren. We zouden dan verplicht zijn u een vergoeding in rekening te brengen die gelijk is aan 50% van het verschuldigde bedrag voor de geplande behandeling voor de gereserveerde tijd.

Behandelingen die minder dan een half uur duren, moeten minstens 72 uur van tevoren worden geannuleerd. Langere behandelingen (d.w.z. langer dan 30 minuten) moeten minstens een week van tevoren worden geannuleerd.

FOTO’S

U kunt foto’s van behandelresultaten vinden op veel websites, maar hun aanwezigheid wordt nu veroordeeld door de Orde van Artsen en de Belgische wet. Daarom tonen we hier geen foto’s. Het is echter legitiem dat u gepersonaliseerde informatie krijgt over de onderwerpen die u bezighouden. Tijdens uw consultatie worden veel foto’s aan u getoond, zodat u de resultaten kunt beoordelen en waarderen.

Wilt u uitleg en details specifiek voor uw situatie? Kom bij ons op consultatie.